2010-12-22 12:11 #0 av: MichaelE

...och låt det brinna. Nu är det juletid och julefrid men tyvärr är det inte alltid så...

Häromdagen såg jag framsidan på Expressen som hade citerat en händelse från en fyraårig flicka som en julafton fick besök utav tomten och hon trodde på det tills han började misshandla mamman och insåg att det var hennes far och inte tomten som var där.

Detta är ett hemskt sätt att förstöra en jul för ett barn. Julen är, så som vi firar det, barnens högtid och om föräldrarna kunde låta bli alkoholen den helgen så skulle det bli bara bättre för barnen - istället för att låta alkoholen förstöra glädjen.

Det finns så många olyckor, bråk och misshandel som sker under julen och ofta hamnar barnen i kläm. Men det finns även ekonomiska skäl till att julen inte riktigt blir den högtid som många upplever den som och det är dem barnen som lever i fattigdom, inte bara utomlands utom också i Sverige.

300 000 barn kommer inte kunna eller knappt kunna fira jul i år. I helhet finns det 1,1 miljoner fattiga i Sverige och för dem kan julen vara en dröm. Att ekonomin inte räcker till eller att få spara pengar hela året bara för att barnen ska få någon julklapp är något man ofta blundar för.

Men julen är så mycket mer än bara julklappar, det handlar om värme, kärlek, vänskap och glädje, det är en högtid där vi bryr oss om varandra och tar hand om varandra.

Så i detta vintermörker kommer jag tända ett ljus för dem som förlorar denna julvärme på grund av så många olika saker.

Så tänd ett ljus du med för dem som finns därute - en värmande tanke är mycket värt för dessa människor.

Författare: MichaelE
Källa:
Expressen
www.politico.se
dagensarena.se