Ekonomiplanering

20 enkla spartips för hundägare!

2010-06-29 13:32 #0 av: Alexej

Veterinärbesök kan bli en väldigt dyr historia om din hund råkar ut för en olycka eller blir sjuk. 1000-lapparna drar snabbt iväg, speciellt om du inte har försäkrat din hund! Även leksaker, aktiverings saker t.ex. agilityhinder, mm kan snabbt dra iväg med pengarna. I denna artikel får du 20 tips på hur du enkelt kan spara in några slantar.

 1. Skaffa en bra försäkring som täcker så mycket som möjligt.
 2. Borsta tänderna på din hund så kanske du slipper åka till veterinären pga. dålig munhälsa.
 3. Gör hemlagat hundgodis istället för att köpa färdigt, hemlagat är både billigare, godare och nyttigare.
 4. Stora lågprisvaruhus har ofta tillfälliga partier med t.ex. leksaker, mat- & vattenskålar, koppel, agilityredskap och andra prylar.
 5. Är du lite händig så kan du själv sy täcken, bäddar, halsband, koppel, leksaker, mm till din hund.
 6. Är du bra på att snickra så blir det betydligt billigare att själv snickra ihop agilityhinder än att köpa färdiga.
 7. Gör hemmagjort fästingmedel istället för att använda de dyra och giftiga som finns att köpa.
 8. Har hunden torra eller känsliga tassar så kan du smörja tassarna med matolja istället för att köpa dyra salvor.
 9. Klipp klorna själv istället för att gå till de som tar betalt för sådant, att köpa egen klotång blir billigare i längden.
 10. Har du en liten hund så kan nageltången du har i badrumsskåpet fungera som klotång.
 11. Har du en långhårig hund där snön fastnar i pälsen så kan du i en vanlig hobbyaffär köpa tubväv som du klipper till lagom längd och trär över hundens ben.
 12. Behöver hunden trimmas så gå till hundfrisörskola, om en elev trimmar din hund så blir det betydligt billigare än hos en som är färdigutbildad. Billigast blir det förståss i längden om du själv lär dig trimma hunden.
 13. Tvätta hunden med bara vatten inget schampo, schampot är oftast totalt onödigt och kan ta bort skyddande fett från pälsen.
 14. En hundbädd gör du enkelt genom att ta en gammal skumgummimadrass eller köpa skumgummi, skära i lagom storlek och sy ett fodral. Är du inte vän med symaskinen så kan du klä skumgummit med ett gammalt påslakan.
 15. Skaffa dagmatte/husse istället för att lämna hunden på hunddagis då du jobbar.
 16. Är du ledig på dagarna så kan du kanske tjäna en liten slant på att själv vara dagmatte/husse eller kanske ta med grannens hund då du ändå går på promenad med din egen hund.
 17. Har du hundprylar du inte längre använder så kan du byta eller sälja dem på annonssidor på nätet.
 18. Gör egna hundleksaker av gamla kläder, lakan, mm. Till exempel så kan en gammal strumpa bli en mycket uppskattad leksak om du stoppar i en tennisboll och knyter igen, eller en gammal tröja som du knyter några knutar på.
 19. Som vattenskål på utflykten kan du fylla en pet-flaska med vatten och en annan pet-flaska skär du så att du får 2 halvor. Den övre halvan kan du använda som tratt till olja i garaget eller liknande och den undre delen sätter du över den hela vattenflaskan och tar med för att använda som vattenskål.
 20. Märgben finns att köpa billig i de flesta större affärer. Om hunden har känslig mage så kan du gröpa ur det mesta av märgen innan du ger benet till hunden. Ge alltid märgben råa för kokas de så kan de lätt flisa sig och då kan du måsta åka akut till veterinär. Detta är inte bara gott och ett trevligt tidsfördriv för hunden, det är även mycket bra för tänderna.

 

Källa: Härliga Hund nr 4 2009

Artikeln är skriven av AnneN, sajtvärd för http://blandrashundar.ifokus.se/

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-07-01 00:36 #1 av: NaimaG

Bra tips. Vi har ju hund och gör mycket utav det. Leksaker brukar jag tillverka av gamla lakan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.