Rådgivning

Att vara anonym

2011-03-15 14:17 #0 av: MichaelE

När det kommer till ens privatliv så är ekonomi bland det absolut känsligaste man kan prata om, man pratar hellre om sin politiska ställning eller sin livsfilosofi och religion. Därför erbjuder Privatekonomi iFokus möjligheten för sina medlemmar att kunna vara anonyma.

Ibland behöver man hjälp och man vill gärna kunna ta hjälp utav andra utan att ge sig till känna.

Eftersom ekonomi är ett känsligt ämne så erbjuder denna sajt att man kan få posta inlägg anonymt. Detta är en funktion som har kommit med nya iFokus och det kan komma till hjälp för många.

När du skriver ett nytt inlägg så finns det möjligheten att bocka i för Posta inlägget anonymt (se bild). Denna möjlighet finns även när man skriver ett inlägg i en redan publicerad tråd.

Regler

För att detta ska fungera så gäller följande vid skapandet utav anonyma inlägg:

  • Om trådskaparen sätter sig som anonym ska den också fortsätta vara anonym i tråden och inte ge sig till känna.
  • Om någon annan vill vara anonym i samma tråd så måste den skriva följande i sin tråd: Anonym #, ej trådskapare där # är talet för indikera vem man är, se inlägg 1 för exempel
  • Anonym #, ej trådskaparemåste skrivas först i inlägget samt med fet stil, se inlägg 1 för exempel.
  • Max tre anonyma personer per tråd, inklusive trådskaparen, tillkommer det fler så tas dem inläggen bort. Detta för att hålla en viss struktur i tråden och inte skapa förvirring.
  • Trådskaparen behöver inte skriva någon text som det står i punkterna ovan.
  • Notera att medlemmar kan rösta på inlägg ifall de är opassande - fem röster kommer att radera inlägget och därmed anses inlägget som opassande. Detta är något som varken sajtvärden eller medarbetare kan påverka.

Jag hoppas att detta kommer vara till stor användning för många här.

 

Författare: MichaelE

Anmäl
2011-03-20 23:46 #1 av: MichaelE

Notera att detta ingår enbart för dem som är sajtvärdar, medarbetare samt för dem som har iFokus Insider (gamla iFokus Plus).

Detta är alltså en betaltjänst som alla inte har tillgång till.

Jag borde ha kollat upp denna information innan jag skrev artikeln. Så ni som har iFokus Insider eller har tillgång till denna tjänst av andra skäl är varmt välkomna att använda den.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.