Privatekonomi

Freedom Finance

2012-02-12 13:38 #0 av: MichaelE

Om man har flertal avbetalningar, krediter eller mindre lån så kan det vara besvärligt att ringa runt till banker för att ansöka om ett lån för att städa upp ekonomin. Därför finns Freedom Finance, läs vidare för att se vad dem kan göra för dig.

Freedom Finance etablerades i Sverige 2003 och är en oberoende låneförmedlare vars tjänst är gratis.

Genom att ansöka ett lån på deras hemsida kommer man inom kort få ett samtal från en serviceinriktad handläggare som kommer kontrollera att de uppgifterna som du har uppgett på deras hemsida stämmer.

Det som händer efter samtalet, om du har gett ditt medgivande att dem ska försöka hitta ett passande lån åt dig, är att din handläggare kommer ta kontakt med 13 banker som de har ett samarbete med. När man har kontrollerat med alla banker hör de av sig igen och berättar hur situationen ser ut: antingen får du ett lån eller inte.

Detta tar maximalt tre arbetsdagar, oftast en eller två beroende på vilken tid på dygnet du gör låneansökan. En till två dagar efter kommer det brev från den bank som lånet kommer att tas hos, som du som ansökande måste skriva under och skicka in.

Från den dagen man gör ansökan tills man har pengar på kontot tar maximalt 10 arbetsdagar, beror dels på hur snabb du är på att skicka in papprena, men oftast rör de sig om 5-7 arbetsdagar.

Ett tips är att inte skriva in ören (15433,55 kr t.ex.), det är bättre att avrunda uppåt annars kommer kommatecknet att försvinna och dem på Freedom Finance kommer undra hur du ska lösa ett lån på 1,5 miljon med hjälp av 16 000 kr.

 

Författare: MichaelE
Källa: Freedom Finance hemsida

Anmäl
2012-02-12 16:07 #1 av: [Lillfjanten]

personligen tycker jag att det är bättre att tipsa om banker, det är mycket bättre räntor där. man kan ansöka via internet hos banker med. om man hellre betalar dyrare räntor för att slippa några telefonsamtal så tycker iaf jag att det är märkligt :)

Anmäl
2012-02-12 16:54 #2 av: MichaelE

Faktiskt så stämmer inte det du säger, du får den typen av lån som bankerna erbjuder dig privat. Så räntorna är detsamma som om du ringde direkt till banken.

Anmäl
2012-02-12 17:06 #3 av: [Lillfjanten]

jag och många andra som sökt lån genom lendo och ff,och fått svar, det har inte varit typ swedbank, nordea, handelsbanken mm, som svarat, utan forex, ikano och andra som har högre räntor. typen av lån kan vara detsamma, men inte räntorna.. har du sökt själv någongång?

Anmäl
2012-02-12 17:35 #4 av: [Lillfjanten]

en sak till bara, sen ska jag inte tjata mer :) på ff så är det "från-räntor", så de kan bli ganska höga. de beräknas individuellt. på vanlig bank så är det en fast ränta. en kompis som är höginkomsttagare, skulle samla krediter fick ett förslag på över 13%.. det blev swedbank istället.

Anmäl
2012-02-12 18:36 #5 av: MichaelE

#3 De har 13 banker i samarbete med och när man inte får svar från Swedbank, Nordea etc så är det pga att dem har nekat till lån. Då har de mindre bankerna tackat ja till lånet.

När det kommer till räntor så är det från (idag  12/2-12) 4,25 %. Det har med hur högt lånet är, ju högre lån desto lägre ränta. Motsatsen ifall man tar ett lägre lån. Det fungerar exakt likadant som när man söker vid en bank.

Att din kompis fick 13% är troligen att det var bara en bank som sade ja till lånet och att summan var inte tillräckligt hög nog för att sätta en lägre ränta.

Att man kan få lägre ränta på lån via en bank är ibland pga att man är fackligt ansluten, de tittar mer på hur bilden ser ut. Sedan har Swedbank lägre ränta än t.ex. SEB.

Som svar på din fråga, ja.

Anmäl
2012-02-12 18:44 #6 av: [Lillfjanten]

#5  det stämmer inte, ju högre lån desto mindre ränta. det är individuellt. och 13% var på en summa av 250 000 kr..jag håller iaf benhårt på att det är bättre att gå till en bank först och främst, där har de samma ränta för alla (rörligt som de flesta andra), sen kan man jämföra. privatlån utan fackligt medlemsskap har oftast högre ränta. men man är dum om man inte kollar runt med olika banker själv också. är det en högre summa så kan det vara guld värt med personlig kontakt med med en bank, så många banker gärna vill ha kunder :)

men var och en gör vi som vi vill! :)

Anmäl
2012-02-16 14:03 #7 av: MichaelE

#6 Okej, det var ju skumt. Hursomhelst så är artikeln mer för att berätta om hur det hela går till - alltså det är ingen uppmaning till att använda det.

Anmäl
2012-05-26 20:00 #8 av: Anonym

Kan säga att när jag sökte genom ff så var den banken som de tog upp först var GE Money Bank, inte Swedbank eller Handelsbanken typ... Därefter var det Halens eller vad de heter och Collector... 25% i genomsnittsränta och genom Lendo fick jag ett lån med 11% ränta...

Freedom finance är i mina ögon helt värdelöst...

Anmäl
2012-06-19 19:27 #9 av: [Moa-]

Ja, lån genom Halens, Ellos och liknande skall givetvis undvikas till varje pris anonym. Dock bra att det finns tjänster för de som vill använda dem, sedan är det vad jag förstått låneerbjudanden som presenteras och ej bindande lånehandlingar...

Anmäl
2012-06-20 18:24 #10 av: Anonym

Visst var det låneerbjudanden.. och inte bindande, så om det inte är någon som är förvånad så tackade jag nej till samtliga låneerbjudanden genom FF.

Visst kan det vara bra med Elloslån och liknande för de som är i akut behov av pengar om något har hänt eller liknande, men tyvrr är priset man får betala riktigt högt...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.