Privatekonomi

Betala din el per timme

2012-10-02 13:34 #0 av: MichaelE

Från och med den första oktober går det att köpa el per timme och därmed kan villaägare spara upp emot 15% enligt Fortum.

Tidigare har elen varit prissatt efter ett genomsnittligt månadspris men nu kan man binda sig till ett rörligt elpris baserat på de timmar man faktiskt förbrukar elen.

Detta gör att elen verkligen blir billigare på nätterna och därmed kan man se till att ladda batterier, mobiler, laptops etc på nätterna till ett lägre pris. Men det gäller också att man har koll på när elpriset är som högst, detta kan göra skillnad när man ska sätta igång tvättmaskinen och torktumlare dagtid.

Enligt Fortum kan man spara uppemot 15% gentemot de avtal som man har haft hittills. För villaägare kan detta betyda att man sparar ett par tusen kronor om året.

Däremot anses det inte vara lönt att byta till ett sådant avtal ifall man har en fast elräkning eller bor i lägenhet.

Så ta kontakt med din elleverantör idag och kontrollera ifall de erbjuder timavtal.

Källa:

Aftonbladet

Dagens industri

 

Anmäl
2012-10-02 16:34 #1 av: [Moa-]

Det är ett bra tips, framför allt om du har den nya moderna teknik som är framtagen för att nyttja detta. Hoppas att denna utvecklas ytterligare och blir standard på konsumentmarknaden. Dock tror jag tyvärr att "medelsvensson" är alldeles för lat för att ha det tänket med i bakhuvudet hela tiden vilket är ett krav för att det skall vara lönsamt...

Många av mina vänner finner det ansträngande att ens byta elavtal bort från "tillsvidare priset" även om det faktiskt även i en lägenhet går att spara hundralappar på att byta till ett avtal som ej har fast årsavgift och givetvis ett avtal fast eller rörligt, ej tillsvidare priset.

Anmäl
2012-10-02 18:23 #2 av: MichaelE

Det är ju därför man ska elska, jag bytte mitt avtal på elskling.se och det var hur smidigt som helst. Förstår inte hur det kan vara ansträngande.

Anmäl
2012-10-02 18:31 #3 av: [Moa-]

Nja, jag är emot "elska" jag vill själv sakligt jämföra och fundera. Jag föredrar elprisguiden.se, men det beror helt på hur du är som person, om du ej bryr dig utan vill ha ett snabbt avtal är säkert "elska" bra... (Dock undrar jag lite hur opartiska de kan vara med all reklam de gör, vart ligger intäkterna?) Jag vill kunna jämföra priset både på 6 månadersavtal och på 3 årsavtal samtidigt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.