Privatekonomi

De bästa försäkringarna

2014-01-01 11:36 #0 av: MichaelE

Att välja försäkring är inte alltid lätt och samt veta vilken som är bäst. Konsumenternas Försäkringsbyrå har tagit fram svaren.

Svenskt näringsliv har publicerat resultat från Konsumenternas Försäkringsbyrå om vilka försäkringsbolag som är bäst.

När det kommer till hemförsäkring så är Folksam (stor) bäst och i följd av Moderna (large) och Tre Kronor Plus*. Läs här för en inblick om hur dessa jämförelser gjordes och här för den kompletta listan.

Vidare har vi bilförsäkring där både vad som ingår i försäkringen och vad den kostar spelar stor roll. Denna jämförelse har gjorts på en vanlig familjebil och i detta fall är inte den dyraste försäkringen bäst. De tre bästa är If (stor bilförsäkring), Tre Kronor Plus* samt Salus Ansvar. Information om sammanställningen kan du läsa här samt den kompletta listan finner du här.

När det gäller barnförsäkringar så är de dyraste försäkringarna de bästa. Trygg-Hansa tar första platsen medan Moderna kommer på andra plats och dessa två är de absolut dyraste försäkringarna i testet. På tredje bästa kommer Skandia. Den kompletta listan finner du här.

När det kommer till villor så är det Folksam (stor) som är bäst med Vardia (stor) och Tre Kronor Plus* som två respektive trea. Dock är det viktigt vad man prioriterar när det kommer till en villaförsäkring, har man till exempel en bastu så kan det vara bättre att ta en försäkring som täcker bra vid en villabrand som till exempel Tre Kronor Plus*, If (stor) eller Trygg-Hansa.
Är man rädd för vattenskador så kan följande försäkringsbolag vara av de bättre valen: Vardia (stor), If (stor) och Trygg-Hansa. Den kompletta listan finner du här.

*  via Swedbank.

Källorna finner ni i länkarna i texten.

Anmäl
2014-10-27 08:58 #1 av: MichaelE

Uppdaterad med villaförsäkringar!

Anmäl
2014-11-01 11:56 #2 av: tlover

Visst ser jag rätt när jag inte ser nått om företagsförsäkringar på den sidan? (inte riktigt privatekonomi men jag ska snart teckna en sån)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2014-11-02 08:08 #3 av: MichaelE

Eftersom att det är Konsumenternas Försäkringsbyrå så har du rätt, det finns  inget om företagsförsäkringar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.