08. Lån, Avbetalningar & Skuldsanering

Hitta billigaste sms lån?

2016-09-04 16:56 #0 av: Peterullo

Har suttit och kollat runt på nätet efter dom billigaste smslånen och tittat om det är värt att ta sådana låna någon gång.

Efter lite google sökning hittade jag flera sidor som jämför smslån men den som stack ut mest va http://www.nestra.se

Om man väljer 3 000 kr att jämföra får man tillbaka credway som billigast och man ska betala tillbaka 3 073 kr. Kan detta stämma? hur kan credway gå runt på detta om det är så billigt?

Anmäl
2016-09-04 17:11 #1 av: Aleya

Nu tycker jag personligen inte att det är värt att sätta sig i låneträsket och problemen som sms-lån kan ge en.
Om man måste ta dessa så borde man se över sin ekonomi.

Dock minns jag ett företag förr(det har gått i kk) där man bara behövde betala tillbaka summan man lånade om man betalade inom 14 dagar. Ingen ränta eller dylikt. Men det kanske var det som gjorde att dom gick i kk.
Men man kunde även vara den som lånade ut pengar åt folk på den sidan minns jag.
Tror det var trustbuddy dom hette.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-09-04 17:26 #2 av: Farwuq

Jag skulle aldrig ta ett sms-lån. Det finns banker. Varför inte gå till din bank där du har konto m.m.

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2016-09-05 12:29 #3 av: immobilized

Jag skulle aldrig ta ett SMS lån. Större lån ex bostad etc går man till banken om. Behöver man låna 3.000 kr skulle jag i första hand spara ihop pengarna. Är det akut till ex räkning kan man alltid ringa och förklara läget och kolla upp hur en avbetalningsplan kan se ut istället. 

Sajtvärd: Barnens ifokus   Medarbetare: Spetsar & urhundar & Tonåringar ifokus

Facebook: Iron Wolf - working sleddogs
Gilla oss där och dela gärna!

.

Anmäl
2016-10-28 04:11 #4 av: trettiotrean

Kolla på lyxfällanw, avgör sedan om det är värt att ta ett sms lån på 3000kr. Nu kanske du bara tänker att du ska ta detta lånet, för att köpa något du verkligen vill ha, eller betala någon räkning du inte har pengar till. När du väl tagit lånet är risken stor att du kommer känna att det var enkelt, smidigt och bra. Några år senare sitter du hos kronofogden för att di tagit gör många små lån du inte har råd att betala tillbaka.

Behöver man ta ett lån på 3000 kr så anser jag att man inte har råd att ta lån. Se över din ekonomi istället, ta hjälp av någon kunnig, kan vara en förälder. Behöver du verkligen pengar så har du med all säkerhet någonting du kan sälja eller spara in på. Kanske till och med låna av en familjemedlem.

Ta inga onödiga små lån bara. Det förstör så mycket mer än vad det hjälper.

Och som svar på din fråga, oftast låter det väldigt bra, det är "bara" den räntan och du kommer "bara" behöva betala tillbaka så mycket. Det är med förutsättningar att man verkligen betalar tillbaka direkt.

Anmäl
2016-10-28 07:34 #5 av: kallepudas

Sms-lån är ju en 1:a-klass biljett till kronofogden.

Låna 3000 som är rena småpengarna varför då?

Nä jag instämmer med resten som förkastar dessa smålån och att låna till konsumtionsvaror eller annat skit är rent dåraktigt.

Glöm bort att sms-lån ens finns.

Låna inte pengar alls förutom om det inte är till en bostad för då har du ett värde i det du köpt för dom lånande pengarna.

Anmäl
2016-11-16 11:39 #6 av: [Túrwen]

Skulle precis som sagts tidigare inte rekommendera Sms-lån. Behöver du ta ett lån på mindre belopp så fråga någon närstående, sälj av lite prylar eller ta ett extra jobb så du får du lätt in 3k extra.. 

Är du i behov av pengar och har en inkomst så är det möjligt att ta banklån.. där är räntan betydligt längre och man får en realistisk avbetalningsplan som passar ens inkomst. 

Anmäl
2017-10-05 16:09 #7 av: smartatjejenmaria1980

Som sagt ovan så är sms-lån inte att rekommendera. Jag tror att Nanokredit är den enda som inte har så dåligt rykte. Det kan vara bättre att vända sig till vänner och släkt, även om jag personligen inte skulle göra det eftersom det lätt kan ställa till det med familjerelationerna. Därför tycker jag att konventionella banker kan vara bättre, så är det ingen hemma som ställer en massa frågor om vad man gör med pengar och så vidare.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.