00. Allmänt om Ekonomi

Nordea

2017-06-05 21:08 #0 av: Jungfru82

Nordea är min bank och har lite funderingar på att kanske byta..problemet med Nordea att betalar jag något på mitt kort och sedan går in på internetbanken så står det reservation och kan göra det flera dagar och tycker det är väldigt konstigt...hörde att det är tvärtom på Swedbank om det stämmer? Ni som har Swedbank ser ni att det är dragit på en gång?

Anmäl
2017-06-05 21:19 #1 av: [chimpy]

Jag har nordea.

Pengarna har typ dragits när det står reservation (det syns på totalbeloppet att det redan har dragits bort). Det står oftast reservation för att det andra stället inte har mottagit betalningen än, så det är någonstans i luften, haha.

Det var typ den förklaringen jag fick när jag frågade Nordea bara för några dagar sedan eftersom jag ville ångra ett köp och undrade om det gick eftersom det stod "reservation" inne på mitt konto.

Anmäl
2017-10-05 16:28 #2 av: smartatjejenmaria1980

Vad jag har förstått så är det universellt för alla banker. Det är helt enkelt hur bank systemet fungerar, och det beror också på den man handlar hos.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.