08. Lån, Avbetalningar & Skuldsanering

Samla mina krediter?

2017-10-23 21:29 #0 av: hanna-jo85

Jag har aldrig haft några direkta skulder tidigare förutom mitt csn lån som ligger på 100000 kr just nu. Men har nyss varit föräldraledig i 1 1/2 år och har tyvärr samlat på mig lite onödiga krediter. Nu har jag börjat jobba igen och vill bara bli av med dessa krediter med höga räntor?

Summan är väl inte allt för hög, men försöker se om jag kan ta ett lån för att få ner räntan. Lånen är på sammanlagt 24 000. Där den största krediten finns hos klarna.. Men har även krediter hos h&m, bonprix, lindex och qliro.

Är det värt att ta ett lån för detta? Och ska man då även ta lån för csn lånet? Eller lämna det utanför?

Förstår inte riktigt detta med de olika räntorna, effektiv ränta m.m..

Om det är lönsamt att samla ihop mina krediter, vilken bank har bäst räntor?

Anmäl
2017-10-23 21:55 #1 av: kallepudas

Hade jag varit i din sits så hade jag nog räknat lite på det hela och försökt betala av en skuld varje månad utan att låna.

5 Krediter blir ju 4800 per skuld och det är ju inte ett jättesumma. Du skrev att klarna var den största så då betyder det ju att den minsta skulden är mycket mindre än 4800:-.....jag hade nollat den minsta skulden varje månad eller så hade jag vänt på det hela och sett till att betala av den kredit som har högst ränta först utan att låna.

csn skulle jag nog lämna utanför men det beror ju på hur mycket man betalar för alla krediter/månad.

 

Mitt förslag kan ju falla på hur övriga kostnader ser ut men det är så jag hade gjort om jag var i din sits fast med mina inkomster & utgifter.

Anmäl
2018-08-29 12:14 #2 av: mango11

om jag var du skulle jag samla mina skulder så snabbt som möjligt. det är bara pengar i sjön att sitta och betala skyhöga räntor varje månad. jag hade kollat med någon låneförmedlare eller gått direkt till typ lendify som jag av erfarenhet vet brukar ha låga räntor, de är specialiserade på att samla lån, kolla här bara

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.