08. Lån, Avbetalningar & Skuldsanering

Behöver snabbt pengar...

2018-03-05 08:44 #0 av: HelstAnonym

Hej!
Jag är gymnasieelev och arbetslös just nu. Jag är i desperat behov av pengar :/ (runt 5000kr) och undrar om ni har några råd/tips på hur man kan gå tillväga. Kulle jätte gärna skaffa jobb men tiden är för kort (ungefär 1-2 månader) så hinner ändå inte få ut lön.
Tacksam för svar :(

Anmäl
2018-03-05 09:12 #1 av: tlover

Att sälja saker man inte behöver brukar vara en bra start, på vissa ställen kan det gå riktigt snabbt (facebookgrupper ofta).

Känner du någon som behöver skottad gård, barnpassning, flytthjälp osv? Inte mycket pengar men du brukar få dom i hand direkt (upp till 1000:-/år så är man inte skyldig att betala sociala avgifter då man köper en tjänst utan då är det personen som utför tjänsten dvs du i detta fallet som ska skatta)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-03-05 09:15 #2 av: MonicaLagerquist

Vad du gör undvik snabblån.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-03-05 09:20 #3 av: tlover

Har du någon kunskap eller hobby du kan "sälja"?

Något du kan göra som faktiskt har vinstmarginal som du kan sälja (kom ihåg att du skattar från första kronan) eller kanske hålla en betalkurs genom ett studieförbund (kan bli snålt om tid på det senare men det kan bli en biinkomst som du kan ha framöver, ofta vill dom ha en kurs eller liknande varje år eller så beroende på efterfrågan)

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.