10. Sjukpension, Förtidspension & Pension

LO-basen

2018-11-23 18:42 #0 av: kallepudas

Vill att det blir höjd skatt på kapital.

Samma sak vill ju vänsterpartiet och visst det är väl okej tänker många som kanske inte äger några värdepapper som fonder & aktier i sitt privata sparande.

Men det är väl så här skriver & säger jag att alla våra pensionspengar ligger ju i ett system där avkastning från just aktier & fonder är den största delen. Så vad händer med högre skatt på kapital jo den lilla pensionen vi ska få i framtiden kommer att bli mycket mindre om skatten på kapital blir en verklighet.

PPM där har vi våra pengar och dm som inte aktivt valt några fonder har sina pengar i sjunde ap-fonden. Så vi alla sitter ju med aktier & fonder på ett eller annat vis och är beroende av avkastningen från dessa pengar för det är detta vi ska leva på när vi når pensionsålder.

Man kanske ska ha detta i tanken när LO--toppen,lövfen & sjöstedt lägger fram sina förslag för att få ett jämlikt sverige. Jämlikheten har alltså ett enormt pris som ni får betala. Att ni sedan kan ha tur att få någon femtiolapp eller fem på ålderns höst är ju bara en en bråkdel av det dom tänker beskatta era intjänade pengar med.

Anmäl
2018-11-23 19:31 #1 av: Ford -57

Sen har vi ju dessa giriga som snillar bort massor av pensionspengarna, vad som skulle göras me dessa parasiter, ja d behöver jag inte skriva, men blodigt skulle d bli. Men dessa åsikter kanske hör hemma nån annstans.

Anmäl
2018-11-23 19:36 #2 av: kallepudas

du menar dom där fondförvaltarna som det var sådant surr om i PPM-systemet?

Anmäl
2018-11-23 22:13 #3 av: Ford -57

Jepp.

Anmäl
2018-11-24 13:07 #4 av: 72mm

Skatter är i grunden orättvisa, således bör ett system alltid sträva efter så lågt skatteuttag det bara är möjligt. Om inte annat än på rena moraliska grunder. 

Skatt på kapital måste ju slå väldigt hårt mot sparande, är det något som vi behöver mer av är det väl sparande och eget kapital. Mindre lånande, mer sparande.

Mer skatt är kanske logiskt tänk från en socialist, men borde vara fullständigt vansinnigt för en frisk hjärna. Skämtar 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.